menu

Általános szerződési feltételek

Általános Szerződési Feltételek

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: „ÁSZF”) az Ásványsuttogó weboldalt üzemeltető Haász Natasa egyéni vállalkozó (székhelye: 2800 Tatabánya, Gál István ltp. 402 3/15 ; nyilvántartási- száma: 52055001; adószáma: 54851786-1-31 ; email elérhetőség: asvanysuttogo@gmail.com, telefonszám: (+36) 20 288 7807; továbbiakban: „Szolgáltató”) és az általa az Ásványsuttogó weboldalon (továbbiakban: „weboldal”) nyújtott elektronikus szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: „Ügyfél”, „Megrendelő”) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. A Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: „Felek”.

1. Bevezető rendelkezések, szolgáltatói adatok, a Felek közötti szerződés létrejötte
1.1. A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus szolgáltatásra, amely a www.asvanysuttogo.hu webcímen található információs, kommunikációs szolgáltatásokat nyújtó weboldalon keresztül történik. Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan ügyletre Magyarország területén, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között a szerződésben leírt módokon jön létre.
1.2. Az Ásványsuttogó weboldalon bárki szabadon, kötöttségektől mentesen és díjtalanul böngészhet, a weboldal szolgáltatásait bárki jogosult igénybe venni, amennyiben a Weboldalon az információkat elérte, továbbá magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.
1.3. Az Ásványsuttogó weboldal szolgáltatásait a lenti korlátozással bárki jogosult igénybe venni, amennyiben a Weboldalon érvényesen és sikeresen valós adatait megadva érvényes megrendelést ad le, továbbá magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.
1.4. Csak azok a 16. életévüket betöltött természetes személyek vehetik igénybe a Szolgáltatást, akik elfogadják az ÁSZF-et, hozzájárulnak személyes adataik kezeléséhez és feldolgozásához, valamint a kézbesítési adataikat megadták a megrendelés leadásakor.
1.5. A weboldal működésével, a megrendelési és szállítási folyamatokkal, vagy a termékekkel kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén az alább megadott elérhetőségeinken rendelkezésre állunk. Jelen ÁSZF folyamatosan elérhető a www.asvanysuttogo.hu oldalon.
1.6.A Szolgáltatás igénybevételére jelen ÁSZF rendelkezései az irányadóak. Szolgáltató jogosult az ÁSZF-et indokolt esetben módosítani, de a már megkötött szerződést a módosítás nem érinti.
1.7. Az Ásványsuttogó weboldal üzemeltetését, a kiskereskedelmi tevékenységet Haász Natasa egyéni vállalkozó végzi. Az üzemeltető elérhetőségei:

Székhely: 2800 Tatabánya, Gál István ltp. 402 3/15.
Telephely: 2800 Tatabánya, Gál István ltp. 402 3/15.
Levelezési cím: 2800 Tatabánya, Gál István ltp. 402 3/15.
Adószáma: 54851786-1-31
Nyilvántartási száma: 52055001, nyilvántartásba vette Tatabánya Megyei Jogú Város jegyzője
Online elérhetősége: info@asvanysuttogo.hu
Telefonos elérhetősége: (+36) 20 288 7807
Szolgáltató nem vetette alá magát Fttv. szerinti magatartási kódexnek.

Tárhelyszolgáltató adatai:
EZIT Kft.
Székhelye: 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22.,
Adószáma: 23493474-2-41
Online elérhetőség: info@ezit.hu

1.8 A Divatékszerbolt, polifoam virágbolt webáruház ügyfélszolgálata elérhetőségei az alábbiak:
Ügyfélszolgálat címe: 2800 Tatabánya, Gál István ltp. 402 3/15.
Ügyfélszolgálat nyitva tartása: hétköznap csak előre egyeztetett időpontban!
Telefonszám: (+36) 20 288 7807
E-mail: info@asvanysuttogo.hu, asvanysuttogo@gmail.com

2. A weboldalon elérhető termékek, szolgáltatások
2.1 Az Ásványsuttogó weboldalon alapvetően ékszerek, különböző ásványokból, kristályokból készült ékszerek, ékszerszettek és az ékszerekhez, az ékszerek készítéséhez, az ásványokhoz kapcsolódó ismeretek, tudnivalók érhetőek el. Az ásvány suttogó weboldalon polifoam virágokból ünnepi alkalmakra(születésnap, névnap, évforduldó, esküvő,lánykérés stb) készült virágboxok, virágcsokrok, asztal - autódíszek érhetőek el. Élő virággal nem dolgozok
2.2 Az Ásványsuttogó weboldalon számos kész és megvásárolható ékszer információi, azok technikai paraméterei és ára is elérhető. Az ásvány suttogó weboldalon sokféle kész polifoam virágdísz megvásárolható,azok technikai paraméterei és ára szintén elérhető

3. Információkérés, üzenetküldés a weboldal segítségével
3.1. A weboldal látogatóinak, partnereinknek megvan a lehetősége, hogy a weboldal kapcsolat menüpontja kapcsolati űrlap segítségével egy-egy konkrét termékre, ékszerre,örök virágboxra  vonatkozóan, vagy általánosságban kérdéseket, üzeneteket állítsanak össze és a weboldal segítségével az üzenetet eljuttassák irodánkba, kollégáinkhoz.
3.2. A beérkezett üzeneteket kollégáink haladéktalanul feldolgozzák, pontosítás végett felveszik az ajánlatkérővel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeken és pár napon belül a kért információt eljuttatják a felhasználónak..
3.3. Cégünk mindent megtesz a beérkezett üzenetek gyors és szakszerű megválaszolása érdekében, de nem vállal felelősséget az internetes kapcsolat, a hálózat és egyéb előre nem látható hibákból adódóan az ajánlatkérés postafiókunkba való beérkezésének hiányából következő esetleges károkért, jogkövetkezményekért.

4. Ajánlatkérés, megrendelés folyamata (cím: Ajánlatkérés, megrendelés)
4.1 Az  Ásványsuttogó weboldalon bemutatott egyes termék(ek) mellett minden esetben megtalálhatóak a terméket jellemző alapvető adatok, információk, a termék ára, a fontos termékparaméterek, a termék részletes leírása és a termék fotója is. A honlapon feltüntetett árak bruttó árak, magyar forintban értendők és az ÁFA-t, a csomagolás költségét tartalmazzák.
4.2 Az adott termék vonatkozásában ajánlatot/további információt kérni, a termék megrendelését kezdeményezni a termékoldalon a termékleírást követő űrlap segítségével lehetséges, ahol az információkérő/ajánlatkérő/megrendelő nevét, email címét és az üzenetet magát kell begépelni és az elküldés gombbal az üzemeltetőnek elküldeni.
4.3. A beérkezett üzeneteket kollégáink haladéktalanul feldolgozzák, pontosítás végett, a pontos méret bekérése végett felveszik az ajánlatkérővel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeken és pár napon belül a jelentkeznek a kért információkkal, esetleges konkrét ajánlattal.
4.4. Az üzemeltető mindent megtesz a beérkezett üzenetek gyors és szakszerű megválaszolása érdekében, de nem vállal felelősséget az internetes kapcsolat, a hálózat és egyéb előre nem látható hibákból adódóan az információkérés, megrendelés postafiókunkba való beérkezésének hiányából következő esetleges károkért, jogkövetkezményekért.
4.5. A beérkezett megrendeléseket kollégáink haladéktalanul feldolgozzák, pontosítás végett felveszik a megrendelővel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeken és pár napon belül a kért szolgáltatás, a megrendelt termék tekintetében pontosított ajánlatot és a vásárlás, a szerződéskötés feltételeit megküldik a megrendelőnek. Az ajánlat érvényességi idejének minden esetben az ajánlaton megadott érvényesség időt kell tekinteni.
4.6. Az esetlegesen létrejött szerződés esetében a megrendelt termék átvehető személyesen a Szolgáltató ügyfélszolgálatán díjmentesen, vagy futárszolgálat szállítja ki a megrendelő által megadott postacímre az alábbi szállítási költségek felszámításával:

1db termék vásárlása esetén ajánlva, elsőbbséggel postán küldve : 990, - Ft  
1db termék vagy több termék vásárlása esetén GLS futárszolgálattal küldve : 1880,- Ft.
1db termék vagy több termék vásárlása esetén utánvéttel GLS futárszolgálattal küldve : 2510, - Ft.

Polifoam virágboxokat, asztaldíszeket, csokrokat stb csak GLS futárszolgálattal küldöm. Előre utalással küldve: 1880,- Ft, utánvéttel küldve: 2510 Ft.

15.000 Ft feletti megrendelés esetén a csomagszállítási díj ingyenes !

5. Hírlevél feliratkozás, hírlevél szolgáltatás
5.1 Az Ásványsuttogó weboldal üzemeltetője ékszerekhez, ásványokhoz, ásvány ékszerekhez, örök virágdekorációkkal kapcsolódó témákban időszakosan híreket, ajánlatokat, akciókat, illetve a weboldal működésével kapcsolatos információkat oszt meg hírlevelezésre feliratkozott felhasználói, ügyfelei számára hírlevelek formájában, amit az ügyfél email fiókjába elektronikus formában juttat el. A hírlevelek kiküldéséhez az Ásványsuttogó weboldal üzemeltetője a Autosalespilot szolgáltatást veszi igénybe.
5.2 Hírlevelekre feliratkozni a weboldalon a feliratkozásra szolgáló modul segítségével, a név és e-mail cím megadásával lehetséges.
5.3 A látogató a hírlevél modul kitöltésével határozottan hozzájárul, hogy a hozzájárulás visszavonásáig a Szolgáltató ékszerekhez, ásványokhoz, ásvány ékszerekhez kapcsolódó témákban, valamint a weboldal működéséhez kapcsolódó témákban híreket, érdekességeket, tudnivalókat, illetve üzleti ajánlatokat osszon meg vele hírlevél formában.
5.4 A hírlevelek küldéséhez adott hozzájárulását az ügyfél bármikor, feltételektől mentesen visszavonhatja. A hozzájárulás visszavonását az alábbi módokon lehet kezdeményezni:
■ A hírlevél végén található leiratkozó leiratkozó linkre kattintással
■ A szolgáltatónak írt elektronikus, vagy postai levél formájában

6. Panaszügyintézés helye, módja
6.1 Az Ügyfél panaszával első sorban a Szolgáltatóhoz kell hogy forduljon. Panaszait írásban az alábbi címekre küldött levélben/emailben, szóban pedig az alábbi telefonszámon teheti meg.
levélben: 2800 Tatabánya, Gál István ltp. 402 3/15.
emailben: info@asvanysuttogo.hu
telefonon: (+36) 20 288 7807
munkanapon 9.00-17.00 óra között.
Panaszainak elintézéséhez szükséges, hogy közölje a kérdéses tranzakció, ajánlatkérés, megrendelés azonosító adatait, beleértve az ajánlat visszaigazolt kódszámát, dátumát, hogy azonosítani tudjuk a panasszal érintett teljesítést.
A telefonon érkező panaszokat azonnal megvizsgáljuk és tájékoztatjuk álláspontunkról a panaszost, illetve lehetőség szerint orvosoljuk a panaszt. Ha a vevő nem ért egyet a szóbeli panaszára kapott válasszal, írásban meg kell küldenie részünkre a panaszát. Ebben az esetben az alábbiak szerint, az írásbeli panaszokra vonatkozó rendelkezések szerint járunk el.
Az írásbeli panaszokat 5 munkanapon belül megvizsgáljuk és megválaszoljuk. Válaszunkat indokoljuk. Amennyiben válaszunkkal nem ért egyet, úgy felügyeleti szervünkhöz fordulhat panaszával.
6.2 Amennyiben a Szolgáltató és az Ügyfél között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva az Ügyfél számára:
a.) Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál. Amennyiben Ügyfél fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról.
b.) Békéltető testület igénybe vétele. A szolgáltatások minőségével, biztonságosságával és a megfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából az Ügyfél eljárást kezdeményezhet a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testületnél illetve fordulhat a Szolgáltató székhelye szerint illetékes szakmai kamara mellett működő békéltető testülethez. Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.

Komárom-Esztergom megyei Békéltető Testület elérhetőségei:
Cím: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.
Telefon: 06-34-513-010
Fax: 06-34-316-259
Email: bekeltetes@kemkik.hu
web: www.kemkik.hu
http://kem-bekeltetes.webnode.hu

c.) Online adásvételi szerződéssel összefüggő határon átnyúló fogyasztói jogvita esetén a fogyasztók az online vásárláshoz kapcsolódó, határon átnyúló jogvitáikat elektronikusan rendezni tudják a https://webgate.acceptance.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show linken elérhető online platformon keresztül beadott elektronikus panasz útján. 
Ehhez nem kell mást tenni, minthogy a fenti linken elérhető online platformon a fogyasztó beregisztrál, kitölt egy kérelmet hiánytalanul, majd elektronikusan beküldi a Békéltető Testület részére a platformon keresztül.
Magyarországon a Budapesti Békéltető Testület (BBT) jogosult eljárni az online adásvételi vagy szolgáltatási szerződésekhez kapcsolódó határon átnyúló fogyasztó és kereskedő közötti jogvitákban.
d.) Bírósági eljárás. Az Ügyfél jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 1952. évi III. rendelkezései szerint.
6.3 Tájékoztatjuk ügyfeleinek, hogy a panaszügyintézéssel kapcsolatos levelezés, dokumentációt 5 évig megőrizzük.

7. Szerzői jogok
7.1. A weboldal egésze és minden eleme szerzői jogvédelem alatt áll. A weboldal és a weboldalon elérhető tartalom, szerzői mű, illetve más szellemi alkotás - grafikai megoldás, grafika, honlap szerkezete, a honlapon elérhető információ, adatfeldolgozási elv, stb. - szerzői jogi jogosultja, vagy a feljogosított felhasználója a Szolgáltató.
7.2. A weboldalt alkotó és a weboldalon elérhető szerzői jog által védett szellemi alkotások a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül semmilyen formában nem használhatók fel, nem hasznosíthatók, sokszorosíthatóak vagy tárolhatóak.
7.3 Abban az esetben, ha az Ásványsuttogó weboldalon található tartalom, vagy a tartalom bizonyos eleme, illetve az oldalról hivatkozásokon keresztül elérhető tartalmak valószínűsíthetően a szerzői jog előírásaiba ütköznek, kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal az ügyfélszolgálaton!
A jelzett tartalom megvizsgálását követően haladéktalanul eltávolítjuk a sértő tartalmat illetve lekapcsoljuk a sértő tartalomra mutató linkeket.

8. Egyebek
8.1 Az Ásványsuttogó weboldalon való böngészés feltételezi a vásárló részéről az internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását.
8.2 A szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely az Ásványsuttogó weboldalhoz való csatlakozás miatt következett be. A látogató felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól. Egyedül a vásárló felelős az Ásványsuttogó weboldalhoz való kapcsolódásáért és az Ásványsuttogó weboldalán történő böngészésért. Az üzemeltető nem vonható felelősségre vis maior esetén. Vis maiornak kell tekinteni különösen az internetes hálózatban bekövetkezett olyan hibákat, amelyek megakadályozzák az Ásványsuttogó weboldal akadálytalan működését és a weboldalon történő ajánlatkérést, megrendelést, továbbá, ha a működési hibával összefüggésben az Interneten küldött és fogadott adat elveszik. A Szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely a Weboldalhoz való csatlakozás miatt következett be.
8.3 Abban az esetben, ha a látogató bármilyen formában megsérti a jelen Általános Szerződési Feltételekben foglalt szabályokat, akkor az üzemeltető szabadon érvénytelennek nyilváníthatja a vevő megrendelését és visszautasíthatja vásárlási szándékát.
8.4 Az Ásványsuttogó weboldal ezúton is tájékoztatja megrendelőit, ajánlatkérőit, vevőit, hogy adataikat a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. Adataikat harmadik félnek nem adja át, kivéve, ha a szerződés teljesítésekor harmadik fél az Ásványsuttogó weboldal alvállalkozójaként közreműködik. Az alvállalkozók a weboldal által átadott személyes adatokat a megrendelés zökkenőmentes lebonyolíthatóságán és a megrendelés bizonyíthatóságán túl semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további jogi, vagy természetes személyeknek átadni. Az adatok kezelésekor a mindenkor hatályos Adatvédelmi Törvénynek, a webáruház Adatvédelmi elveinek megfelelően jár el weboldal üzemeltetője.
8.5 A szerződő felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseket tárgyalások útján rendezzék. Amennyiben ez nem lehetséges a jogvita rendezésére, szerződő felek a Tatabányai Városi Bíróság joghatóságát kötik ki.
8.6 A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. Az esetleges módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba.

Top 5 termék